FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agroproteinka otvorila sabiralište u Garčinu, investicija vrijedna 8 milijuna kuna

ZAGREB, 16. svibnja 2013. (Hina) - Tvrtka Agroproteinka danas je u Garčinu otvorila novo sabiralište u kojem će prikupljati hranu iz trgovačkih lanaca koja više nije za korištenje, klaoničke nusproizvode i ostale nusproizvode životinjskog podrijetla s teritorija Brodsko-posavske i susjednih županija, a investicija je vrijedna 8 milijuna kuna.

Kako su izvjestili iz tvrtke, investicija bi trebala biti sufinancirana iz IPARD Programa nakon očekivane kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Napominju kako nepropisno i neadekvatno zbrinjavanje klaoničkih nusproizvoda i nusproizvoda životinjskog podrijetla predstavlja veliku opasnost za zdravlje ljudi i životinja pa je novo sabiralište u Garčinu važan iskorak u sprječavanju nekontroliranog odlaganja i razmnožavanja patogenih mikroorganizama.

U sabiralištu će se redovito i sigurno prikupljati životinjski nusproizvodi s mjesta nastajanja i na dnevnoj bazi, otpremati u Agroproteinkine pogone za preradu u Sesvetskom Kraljevcu.

Prema preliminarnim proračunima u sabiralište u Garčinu bi se dnevno trebalo dopremati više od 20 tona svih kategorija nusproizvoda životinjskog podrijetla.

Na sabiralištu će biti zaposleno do pet djelatnika, navodi se u priopćenju.

U skladu s Nacionalnim programom za unaprjeđenje objekata u poslovanju s hranom i nusproizvodima životinjskog podrijetla Agroproteinka je izgradila tri sabirališta i to na području Pazina, Garčina i Grubišnog Polja.

Uz jedno, već postojeće sabiralište u Biljanima Gornjim kod Benkovca (u neposrednoj blizini Zadra) stvoren je koncept cjelovitog rješenja koji ima za cilj maksimalno skraćivanje vremena od nastajanja nusproizvoda do preuzimanja, navode iz tvrtke.

Gradnja sabirališta na području Pazina, Garčina i Grubišnog Polja trebala bi biti sufinancirana sredstvima iz IPARD programa.

Agroproteinka iz Sesvetskog Kraljevca je najveći prerađivač nusproizvoda životinjskog podrijetla u Hrvatskoj i lider u jugoistočnoj Europi u ovoj specifičnoj djelatnosti.

Agroproteinka godišnje zbrinjava oko 90 tisuća tona životinjskih nusproizvoda, a tvrtka raspolaže ujedno i s dva objekta za preradu tzv. "otvorenog tipa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙