FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crveni cilindar za Dina Dvornika

SPLIT, 16. svibnja 2013. (Hina) - Članovi splitske udruge "Urbana desnica" na uglu kod zgrade starog rodilišta, a nasuprot parku Emanuela Vidovića nakratko su danas postavili veliki crveni cilindar kako bi podsjetili gradske vlasti na inicijativu da se na tom mjestu podigne spomenik Dini Dvorniku o petoj godišnjici smrti u rujnu ove godine.

Prva je inicijativa Urbane desnice bila da se spomenik postavi na Matejušci ili Rivi, no Dinova je supruga Danijela Dvornik tražila da se spomenik postavi baš na lokaciji kod starog rodilišta jer Dino Dvornik je uvijek za života spuštajući se iz svog Kineskog zida, gdje je živio sa roditeljima i bratom, u grad uvijek išao tim putem.

"Ovim današnjim postavljanjem crvenog cilindra još jednom želimo podsjetiti gradsku vlast na našu inicijativu da se ovdje postavi spomenik Dinu Dvorniku.

Prije mjesec dana pronađen je sponzor za spomenik tako da Grad Split neće potrošiti niti lipu. Spomenik će biti izrađen u naravnoj veličini Dina Dvornika koji pleše i na glavi ima crveni cilindar. Nastojat ćemo sve učiniti da taj spomenik bude interaktivan i da na sebi ima senzore tako da kada bi se netko zadržao pokraj spomenika počela bi svirati neka Dinova pjesma", kazao je Zvonimir Pavlinović, tajnik udruge Urbana desnica.

Spomenik bi trebao biti postavljen do 7. rujna ove godine na dan pete godišnjice smrti Dina Dvornika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙