FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ oštro osuđuje napad na volontere inicijative "U ime obitelji"

ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) - HDZ je danas najoštrije osudio napad na volontere građanske inicijative "U ime obitelji", koji prikupljaju potpise za referendum da se u Ustav unese odredba da je brak životna zajednica žene i muškarca, te poručio kako su takvi napadi izravan udar na temeljne vrijednosti društva.

"Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje brutalni fizički napad na volontere građanske inicijative 'U ime obitelji' koje su u više navrata napale određene skupine. Takvi napadi su izravan udar na temeljne vrijednosti svakog civiliziranog i demokratskog društva, a to su pravo na izražavanje svojih stavova, sloboda mišljenja i javnog djelovanja", navodi HDZ u priopćenju.

U stranci ističu kako takvi napadi upozoravaju na sve rašireniju pojavu ograničavanja svih navedenih prava, te se pitaju kako je moguće da na pragu ulaska u EU nitko iz odgovornih institucija i obnašatelja vlasti ne reagira na spomenuti govor mržnje.

HDZ stoga poziva Vladu, Državno odvjetništvo i nadležne institucije, ali i građanske udruge da hitno poduzmu odgovarajuće zakonske mjere.

Građanska inicijativa "U ime obitelji" policiji je prijavila da su njihovi volonteri na više lokacija bili izloženi napadima, vrijeđanjima i trganjima plakata te očekuje izvješće policijskih postaja.

U priopćenju su naveli kako je jučer je oko 17 sati, nekoliko sati nakon što je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac potpisao zahtjev za raspisivanje referenduma, bačen zapaljiv materijal pod stol na potpisnom mjestu na Cvjetnom trgu u Zagrebu, pri čemu je lakše ozlijeđena jedna volonterka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙