FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: studij viktimologije okupio više stotina polaznika

DUBROVNIK, 15. svibnja 2013. (Hina) - U Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku danas je počeo međunarodni poslijediplomski studij iz viktimologije kooji je ove godine okupio više od stotinu polaznika iz cijeloga svijeta.

Riječ je o jednom od najstarijih skupova koji se održava u dubrovačkom Centru, a okupio je ove godine polaznike ponajviše iz Njemačke, Kanade, SAD-a i Hrvatske koji će raspravljati o teoretskim i praktičnim problemima stradanja ljudi u današnjem svijetu.

U prigodi otvaranja jedan od utemeljitelja ovog studija prof. Zvonimir Šeparović govorio je o žrtvama međunarodnog terorizma.

Posebno je upozorio na neaktivnost međunarodne zajednice, primjerice prije nekoliko godina u Iraku, a danas tomu svjedoče spoznaje da je u Siriji u nepune dvije godine ubijeno 80 tisuća ljudi, a nekoliko milijuna ih je prognano.

U 29 godina održavanja ovaj studij pohađalo je preko 1200 studenata i 300 profesora.

Iduće godine proslavit će se 30. obljetnica čiji bi pokrovitelj trebao biti hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je također prije Domovinskog rata bio jedan od studenata ovog studija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙