FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 16. svibnja

ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 16. svibnja:

ZAGREB - Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton u posjetu Zagrebu. Sastat će se s potpredsjednicom vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić (sastanak u 12h u Banskim dvorima, priopćenje) i predsjednikom države Ivom Josipovićem (13:30h na Pantovčaku, izjave u 13:50).

BERLIN - Njemački Bundestag, donji dom saveznog parlamenta, ratificirat će hrvatski pristupni ugovor s EU-om, čime će proces ratifikacije stići na samo korak od formalnog završetka. Glasovanje se očekuje tijekom popodneva. Hrvatski će ugovor nakon toga još tehnički trebati potvrditi gornji dom Bundesrat tijekom plenarnog zasjedanja koji počinje 7. lipnja. Njemačka je posljednja zemlja EU-a koja ratificira hrvatski ugovor.

ZAGREB - Aleksis Cipras, čelnik grčke koalicije radikalne ljevice Sirize, koji gostuje na 6. Subversive Festivalu u Zagrebu, održat će tiskovnu konferenciju (u 12 sati, prvi kat kina Europa). Siriza je na prošlim parlamentarnim izborima u Grčkoj zamalo osvojila vlast.

MOSKVA - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon doputovat će u posjet Rusiji kako bi s ruskim dužnosnicima razgovarao o stanju u Siriji. Posljednjih su dana i drugi svjetski državnici u Moskvi razgovarali o stanju u Siriji, nastojeći privoljeti Moskvu, koja je zadnji saveznik Bašara al-Asada, da ublaži svoja stajališta u kojima se protivi svakoj vanjskoj intervenciji i upletanju u sirijski sukob.

Dežurni urednici:

Noć: Tomislav Delač

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Večer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙