FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostojić: Iskoristimo prazne prostore

ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) - Rajko Ostojić, kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a za zagrebačkog gradonačelnika, predstavio je danas projekt davanja praznih gradskih prostora poduzetnicima, umjetnicima i udrugama građana po povlaštenim uvjetima poručivši kako treba iskoristiti prostore koji stoje prazni u gradu.

"Tratinska ulica je jedan od simbola kako se grad trenutno ne brine za svoje građane, kazao je Ostojić novinarima dodavši kako prazni prostori u toj, ali i u drugim zagrebačkim ulicama, nisu samo primjer nebrige za imovinu grada već prije svega nebrige za građane koji imaju ideje i poduzetničkog duha i koji bi u njima otvarali nova radna mjesta.

Projekt, kojeg je Ostojić predstavio zajedno s HNS-ovim Tomislavom Stojakom, predviđa davanje praznih prostora korisnicima bez naknade za prvu godinu, a potom komercijalizaciju, zavisno od djelatnosti kojom se netko bavi. Tako će oni koji se bave djelatnostima od javnog interesa, kao što je prodaja knjiga ili tradicionalnog obrta, ostvariti mogućnost najma po povlaštenim uvjetima jednako kao i umjetnici i udruge građana.

O vlastitim iskustvima govorili su danas i Nataša Jurišić koja je željela otvoriti poludnevni ili dnevni boravak za osobe s posebnim potrebama, Ivka Babić koja je bezuspješno pokušavala dobiti prostor za kazalište lutaka te Darija Jelić koja je pokušavala dobiti prostor za proizvodnju i prodaju unikatnih tekstilnih artikala za dječje sobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙