FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 13. svibnja

ZAGREB, 12. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 13. svibnja.

ZAGREB - Poljski predsjednik Bronislaw Komorowski doputovat će u službeni posjet Hrvatskoj gdje će se sastati sa svojim domaćinom, hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. (U 11 sati svečani doček poljskog predsjednika, a u 12:30 izjave dvojice predsjednika, Ured predsjednika, Pantovčak 241)

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i poljski predsjednik Bronislaw Komorowski otvorit će seminar na temu "Fondovi Europske unije – prednosti i izazovi", u organizaciji hrvatskog i poljskog ministarstva regionalnoga razvoja. Poljska je među najuspješnijim zemljama članicama kad je u pitanju iskorištavanje fondova Europske unije, što doprinosi njezinu gospodarskom i regionalnom razvoju.(U 13:15, u hotelu Esplanade, Mihanovićeva 1 - Predviđeno je da seminar traje do 16 sati)

ZAGREB - Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se s državnim ministrom u njemačkom ministarstvu vanjskih poslova Michaelom Linkom i francuskim ministrom europskih poslova Thierryem Repentinom. (U 11:45 MVEP, Trg N. Š. Zrinskog 7-8). Primit će ih i predsjednik države Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko.

ZAGREB - Članovi vanjskopolitičkog i odbora za europske integracije te zastupnici Hrvatskog sabora u Europskom parlamentu primit će francuskog ministra europskih poşlova Thierryja Repentina i njemačkog državnog ministra i povjerenika za njemačko-hrvatsku suradnju u ministarstvu vanjskih poslova Michaela Linka.

SPLIT - Savez socijalista i demokrata u Europskom parlamentu organizira raspravu o budućnosti EU koja će se pod radnim nazivom „Ti i Europska unija: solidarnost i mogućnosti“ održati u Podrumima Dioklecijanove palače, Obala Hrvatskog narodnog preporoda bb s početkom u 17,30 sati. Među govornicima na skupu su i Zoran Milanović, predsjednik SDP-a Hrvatske i Hannes Swoboda, predsjednik kluba zastupnika socijalista i demokrata u EP-u. Cilj skupa je potaknuti raspravu o temama otvaranja novih radnih mjesta i mogućnosti te pokretanja industrijske politike.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama sastat će se s britanskim premijerom Davidom Cameronom. Očekuje se da će razgovarati o Siriji, borbi protiv terorizma, Iranu i Sjevernoj Koreji.

BAJKONUR - Predviđen je povratak ruske letjelice Sojuz s trima članovima posade Međunarodne svemirske stanice.

Dežurni urednici:

Noć: Mirna Puklin

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Maša Taušan

Večer: Ivo Lovrić

Telefon: **385-1-4808645

Telefax: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙