FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 12. svibnja

ZAGREB, 12. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 12. svibnja.

SOFIJA - U Bugarskoj se održavaju prijevremeni parlamentarni izbori potaknuti uličnim prosvjedima zbog lošeg ekonomskog stanja u zemlji. Oni bi mogli razočarati one koji očekuju promjene, jer će morati birati između istih političara protiv kojih su prosvjedovali, a tijesan rezultat izbora zemlju bi mogao dovesti u slijepu ulicu i produbiti krizu. Čak i ako je razočarala, konzervativna stranka GERB Bojka Borisova ima velike izglede da dobije najviše glasova, premda ne i većinu. Posljednje ankete daju joj između 23 i 25,6 posto glasova. Glavna oporbena stranka BSP na drugom je mjestu s rasponom od 18 i 22 posto glasova. Nedostatak prave alternative mogao bi se odraziti i na odziv birača na izbore. Po zadnjem ispitivanju instituta Scala, 18 posto birača ne želi glasovati, a 35 posto još nije odlučilo hoće li izaći na izbore.

BERLIN - Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle sastat će se s turskim kolegom Ahmetom Davutogluom na razgovorima koji bi trebali označiti početak novoga strateškog dijaloga između dvije zemlje.

VATIKAN - Papa Franjo će na Trgu svetog Petra održati prvu svečanost kanonizacije otkako je postao Sveti Otac i proglasiti svetima jednog Talijana, jednu Kolumbijku i jednu Meksikanku, osobe koje su bile jednako snažno socijalno i misionarski usmjerene, čime nastavlja putem svojih prethodnika.

Dežurni:

Noć: Zvonimir Matić

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Sanja Pucak

Navečer: Damir Muštović

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙