FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba kazališnih plakata u Vinkovcima

VINKOVCI, 10. svibnja 2013. (Hina) - Trijenalna izložba kazališnih plakata otvorena je večeras u predvorju Gradskog kazališta Joze Ivakića u Vinkovcima u sklopu 20. festivala glumca koji se održava od 10. do 18. svibnja u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Izloženo je 17 kazališnih plakata isto tolikog broja hrvatskih kazališta od kojih je ocjenjivački sud u sastavu strip autor Dubravko Mataković, likovni umjetnik Ivica Zupković i muzejski savjetnik Zdravko Dvojković, najupješnijim proglasio plakat grafičkog dizajnera Vanje Cuclića za predstavu "Push up 1-3" Dramskog kazališta "Gavella" iz Zagreba.

Nagrađeni autor dobit će priznanje i novčanu nagradu na završnoj svečanosti dodjele nagrada 20. festivala glumca.

U devet festivalskih dana u službenom programu bit će izvedeno 16 predstava koje je među rekordnim brojem prijavljenih, njih čak 62, izabrala izbornica Perica Martinović.

O dobitnicima nagrada odlučivat će ocjenjivački sud sastavljen od glumaca u kojem su Anja Šovagović Despot, Kostadinka Velkovska i Dušan Gojić. Domaćica ovogodišnjeg Festivala, koji će svečano bit otvoren sutra u Iloku ovogodišnjem gradu domaćinu, je glumica Helena Buljan.

(Hina) xzdra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙