FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP Karate: Hrvatice u finalu

ZAGREB/BUDIMPEŠTA, 10. svibnja 2013. (Hina) - Hrvatska ženska reprezentacija u borbama plasirala se u finale Europskog prvenstva u Budimpešti u kojem će se sutra nešto prije 19 sati za naslov boriti protiv Francuske.

Treći put uzastopce u posljednjih godinu dana hrvatska ženska vrsta je u finalu velikog natjecanja. Aktualne europske i svjetske viceprvakinje u sastavu Ivona Tubić, Azra Saleš, Ana-Marija Čelan i Ana Lenard, koja je zamijenila Mašu Martinović uspješno su otvorile i turnir EP-a u Budimpešti pobijedivši Norvešku 2-0. Uvjerljivo su bile bolje i od Luksemburga, a potom dva izuzetno uzbudljiva i do posljednjih trenutaka neizvjesna dvoboja. U četvrtfinalu naše su karatašice slavile protiv Mađarske, a odlučujući bod u polufinalnom susretu s Njemačkom uvjerljivom pobjedom ostvarila je Ivona Tubić. Ivona će se također sutra, ali u prijepodnevnim satima boriti za brončanu medalju u kategoriji do 68 kilograma protiv Crnogorke Marine Raković.

Muška reprezentacija u borbama izgubila je početni susret od Crne Gore 2-0. U nastavku je njihov protivnik ispao od selekcije BiH, pa najbolji hrvatski natjecatelji nisu dobili prigodu kroz repasaž boriti se za brončano odličje.

Kataši su izgubili četvrtfinalni susret od Turske 4-1, a istim rezultatom natjecanje su završile i katašice, izgubivši četvrtfinalni dvoboj od Španjolske.

EP u karateu traje do nedjelje, a ukupno nastupa više od 550 natjecatelja iz 45 zemalja.

HRVATSKA (Ž) – BORBE – 1. kolo - slobodne

2. kolo: Norveška 2-0 (Lenard 6-0, Saleš 8-0)

3. kolo: Luksemburg 3-0 (Saleš 3-0)

četvrtfinale: Mađarska 1-0 (Saleš 1-0, Čelan 0-0, Tubić 1-1)

polufinale: Njemačka 1-0 (Saleš 2-2. Lenard 1-1, Tubić 5-0)

HRVATSKA (M) – BORBE – 1. kolo: Crna Gora 0-2 (Bračić 4-8, Tomazin 4-4, Pernuš 1-1, Domdjoni 1-3)

HRVATSKA KATE (M) – četvrtfinale: Turska 1-4 (Ermenc, Padovan, Maškarin)

HRVATSKA KATE (Ž) – četvrtfinale: Španjolska 1-4 (sestre Kiuk, Krivičić)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙