FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedništvo BiH najavilo sudjelovanje na svečanosti prijema Hrvatske u EU

SARAJEVO, 8. svibnja 2013.(Hina) - Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv predsjednika Ive Josipovića za sudjelovanje u svečanosti obilježavanja primanja Hrvatske u Europsku uniju, objavljeno je u srijedu u Sarajevu.

Nakon redovite sjednice Predsjedništva BiH predsjedatelj Nebojša Radmanović novinarima je kazao kako je prihvaćen poziv predsjednika Josipovića za sudjelovanje tri člana bosanskohercegovačkog državnog vrha na svečanom obilježavanju ulaska Hrvatske u EU 30. lipnja u Zagrebu, a istodobno je prihvaćena i inicijativa za uzvratni službeni posjet hrvatskog predsjednika BiH.

Predsjednik Ivo Josipović posjetit će Bosnu i Hercegovinu početkom srpnja, a to će biti i njegov prvi službeni boravak u inozemstvu nakon što Hrvatska 1. srpnja uđe u Europsku uniju, najavio je Radmanović.

"Stajalište je predsjednika Josipovića da njegov prvi posjet inozemstvu nakon ulaska Hrvatske u EU treba biti u BiH. Mi smo time zadovoljni i taj smo prijedlog i prihvatili", kazao je Radmanović.

Predsjednik Josipović u Sarajevu bi trebao boraviti 8. ili 9. srpnja.

Radmanović je kazao kako još nisu točno utvrđene teme o kojima će se razgovarati, no istaknuo je kako će cilj svakako biti daljnje učvršćivanje dobrosusjedskih odnosa.

"Svakako ćemo razgovarati i o posljedicama ulaska Hrvatske u EU", kazao je Radmanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙