FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ferlinov "Sad Sam Lucky" gostuje na belgijskom kazališnom festivalu

ZAGREB, 8. svibnja 2013. (Hina) - Predstava Matije Ferlina "Sad Sam Lucky", koja je premijerno izvedena u travnju prošle godine u Zagrebačkome plesnom centru, od danas do subote gostuje na jednom od najuglednijih svjetskih festivala "Kunsten Festival des Arts" u Bruxellesu, priopćeno je iz Ferlinove produkcije.

Predstava "Sad Sam Lucky" nastavlja konceptualno razmišljanje iz prijašnjih predstava iz "Sad Sam" serije, koja je počela 2004., ali ovo je prvi put da se Ferlin ne okreće svojoj osobnosti i ne bavi se vlastitom problematikom, nego uzima vanjski lik.

Poezija i život slovenskoga pjesnika Srečka Kosovela ishodišne su točke u istraživačkom procesu predstave. Kosovelova melankolična i ispovijedna poezija nastala između okrutne atmosfere slovenskoga Krasa i egzistencijalne krize kao posljedice Prvoga svjetskog rata, širokim koracima prolazeći kroz impresionizam, simbolizam, ekspresionizam i konstruktivizam, fizički napada jezik u pokušaju da mu pronađe idealnu formu, onu koja je više od poezije same, rečeno je za predstavu.

Nakon hrvatske premijere, u istome mjesecu prošle godine održana je i francuska premijera u sklopu festivala "Rencontres Choreographiques de St. Denis" u pariškome plesnom centru "National de la Danse", a zatim su slijedila gostovanja u Ljubljani, Svetvinčentu i Oslu.

"Kunsten Festival des Arts" ove se godine održava od 3. do 25. svibnja u mnogim kazalištima i umjetničkim kućama u Bruxellesu. Festival je posvećen novim radovima, namijenjen je umjetnicima s osobnim pogledom na svijet i gledateljima spremnima na preispitivanje svojih stajališta.

Producenti predstave su centar "National de la Danse" i festival "Rencontres Choreographiques" iz Pariza, Zagrebački plesni centar te Zavod Emanat iz Ljubljane. Koprodukcijski partner predstave je Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu.

Matija Ferlin diplomirao je na School for New Dance Development (SNDO) u Amsterdamu. Živio je i radio u Berlinu. Nakon povratka u Pulu posvetio se istraživanju i reartikulaciji raznih koncepata scenskog nastupa i ostalih medija kao što su kratki film, video, izložbe i kostimografija.

Osim toga, Ferlinovo autorsko djelovanje uključuje kazališne predstave "Tepli zdrhi", "Sad Sam Revisited", "Drugo za jedno", "Lucky Between the Mountains", "Sad Sam Almost 6" , "The Most Together We’ve Ever Been" (u suradnji s Ame Henderson, "Nastup", "Samice", "Sad Sam Lucky" i "Istovremeno drugi".

Također, autor je više kratkih filmova i videospotova te izložaba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙