FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruska oporba želi rasplamsati protuputinovske prosvjede

MOSKVA, 6. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Tisuće Rusa zahtijevale su u ponedjeljak na skupu u Moskvi završetak duge vladavine predsjednika Vladimira Putina i poručile da mu neće dopustiti da "zemlju pretvori u još jedan gulag".

No mnogi su Rusi frustrirani neuspjehom oporbe da mnoštvo okupljeno na lanjskim prosvjedima pretvori u trajan izazov za Putina, pa se radosan ton prvih prosvjeda pretvorio u prigušeno shvaćanje da je Putinova vlast još čvršća.

Na trgu na kojem je lani uoči Putinove inauguracije policija palicama rastjerala prosvjednike, stajali su u ponedjeljak, između ostalih, jedan prosvjednik odjeven kao smrt s kosom, a drugi s transparentom na kojem je pisalo "Sloboda, izbori, demokracija, mir"

"Prošla je godina, a ništa se nije promijenilo. Prosvjedi su se ugasili, a represija se nastavlja, oni zatvaraju ljude", rekao je 24-godišnji Roman Brizgalov. "Neki su moji prijatelji zatvoreni zbog lanjskoga prosvjeda na ovome mjestu - ja to shvaćam veoma osobno", dodao je.

On je tipičan žestoki prosvjednik odlučan da nastavi zahtijevati promjene iako 60-godišnji Putin dosad uopće nije reagirao na prosvjedničke zahtjeve, a čini se da to ni u trećem predsjedničkom mandatu ne kani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙