FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ingra s gubitkom od 17 milijuna kuna

ZAGREB, 2. svibnja 2013. (Hina) - Gubitak građevinske tvrtke Ingra u prvom tromjesečju ove godine iznosio je 17,3 milijuna kuna, prema 19,5 milijuna kuna u istom prošlogodišnjem razdoblju, kaže se u konsolidiranom financijskom izvještaju Ingre objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

U odnosu na prvo tromjesečje 2012. godine, poslovni prihodi Ingre pali su za 37 posto, na 24 milijuna kuna. Uprava taj pad objašnjava uglavnom nemogućnošću realizacije prodaje stanova i poslovnih prostora na projektu Dvori Lapad, što je uzrokovano blokadom računa. Očekuje da će ti problemi biti riješeni u predstečajnoj nagodbi.

Razloge pada prihoda u Ingri vide i u slabijoj aktivnost na domaćem tržištu zbog usporene dinamike radova na izgradnji autocesta u Hrvatskoj.

U izvještaju se kaže kako je Ingra usmjerena k jačanju prisutnosti na tržištima Bliskog istoka i Rusije te drugim ključnim tržištima, a to su Hrvatska, jugoistočna Europa, sjeverna Afrika i Irak.

Nakon što je s ključnim vjerovnicima postignut načelni dogovor o planu restrukturiranja, Ingra je 18. travnja ove godine predala zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe. Nadzorni odbor je prihvatio plan restrukturiranja i dao suglasnost da se nastavi s aktivnostima radi što brže realizacije predstečajne nagodbe, deblokade računa te nastavka normalnog poslovanja i ugovaranja novih projekata, kaže se u izvještaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙