FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ribić: možemo izaći i na izbore ako će to tražiti sindikalno članstvo

ZAGREB, 2. svibnja 2013. (Hina) - Sindikati se nisu namjeravali baviti stranačkom politikom, no budući da im članovi Vlade predlažu izlazak na izbore, mogu i to učiniti ako će to zatražiti sindikalno članstvo, poručio je danas jedan od sindikalnih čelnika Vilim Ribić.

Ribić je u priopćenju kojim je reagirao na poruke iz vladajućih krugova da, ako se sindikati žele baviti politikom, neka osnuju stranku i izađu na izbore, priprijetio premijeru Zoranu Milanoviću i njegovim ministrima - "neka nas ne izazivaju jer i to možemo ako naši članovi to od nas traže".

Politika odlučuje o životima naših članova, smanjuje im plaće, priječi otvaranje radnih mjesta, pa kako da mi onda ne govorimo o politici, pita se Ribić i ističe da "u demokraciji nitko nema pravo nama propisivati kako da govorimo, osim naših članova".

Ministra financija Slavka Linića, koji je jučer izjavio da se ne boji sindikalnih čelnika kao što je Ribić, te im ne vjeruje jer su to "osobe pune netolerancije, mržnje i osobne frustracije", optužio je da opet širi kulturu destrukcije.

Njegove izjave povodom prvosvibanjskog prosvjeda ponovno razotkrivaju sve njegove deficite, od nedostatka empatije za svijet oko sebe i objektivnosti do deficita logičnog razmišljanja, tvrdi Ribić.

Sretan sam da se Linić "ne boji takvih kao Ribić". Naime, kao čovjek dijaloga, ja se uvijek osjećam poraženim kada me se netko boji, za razliku od Linića koji uživa u vladanju nad ljudima i sijanju strepnje oko sebe, tvrdi Ribić.

Ministru rada i mirovinskog sustava Mirandu Mrsiću, koji je rekao da mu se ne sviđa što se prvosvibanjski sindikalni prosvjed pretvorio u politički skup, Ribić poručuje kako bi trebao shvatiti da je svaki sindikalni govor ujedno uvijek i politički, jer se tiče života tisuća radnih ljudi.

Ako je istina da je ova vlast iznevjerila očekivanja, radnike, prosvjetare, mlade ljude, onda može takav govor zvati i političkim. Ako je istina da radnim ljudima treba treća politika, na tragu socijalnih i demokratskih vrijednosti kojih u Hrvatskoj nema, onda je nebitno je li to više ili manje politička istina, bitno je da je istina, kaže Ribić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙