FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Real Madrid - Borussia Dortmund 2:0

MADRID, 30. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Nogometaši Borussie Dortmund prvi su finalisti Lige prvaka, iako su u Madridu izgubili od Reala s 2:0. U prvoj utakmici u Dortmundu Borussia je slavila s 4:1 i s ukupnih 4:3 prošla dalje.

Pred 85.000 gledatelja na stadionu Santiago Bernabeu sudio je Howard Webb iz Engleske.

Strijelci. 1:0 Benzema (83), 2:0 Ramos (88)

REAL MADRID: Diego Lopez; Essien, Ramos, Varane, Coentrao (kaka, 57); MODRIĆ, Alonso (Khedira, 58); Di Maria, Ozil, Ronaldo; Higuain (Benzema, 57)

BORUSSIA: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; Guendogan, Bender (Santana, 90); Blaszczykowski, Goetze (Grosskreutz, 13), Reus; Lewandowski (Kehl, 88)

Dortmundska Borussia prošla je u finale Lige prvaka nakon što Real na Bernabeu nije uspio dostići zaostatak 1:4 iz prvog dvoboja. Real je ispao jer nije uspio u prvih 15-tak minuta postići zgoditak iz izglednih prilika, a Španjolci su imali previše poptuno neraspoloženih igrača, uključujućinajveću zvijezdu Ronalda, koji je odigrao valjda najgoru utakmicu u dresu Reala. "Kraljevski klub" je na silu uspio u završnici postići dva zgoditka, ali ne i treći, dok se Borussia ipak izvukla nakon što su u drugom dijelu Lewandowski i Gundogan iz čistih prilika propustili i prije završnice utakmice osigurati prolaz.

Utakmica je počela očekivanim pritiskom Reala, koji je već nakon deset minuta propustio dvije velike prilike. Prvo je Higuain u istuaciji kada je bio sam ispred vratara pogodio Weidenfellera u nogu, a samo nekoliko minuta kasnije u sličnoj prilici Ozil puca pored vrata. U 13. minuti je igru zbog ozljede napustio Goetze, a u 15. minuti dva najveća strijelca su zapucala skoro identične prilike. U prvoj velikoj šansi gostiju Lewandowski s pet metara pogađa vratara Reala, a samo nekoliko sekundi kasnije u identičnoj prilici Ronaldov šut također završava u prsima vratara Borussie.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Lewandowski s pet metara strahovitim udarcem pogađa gredu, a u 61. minuti Gundogan je promašio nemoguće s tri metra. Borussiji se to silno promašivanje osvetilo u zadnjih sedam minuta. U 83. minuti Ozil je proigrao Benzemu, koji konačno pogađa njemačku mrežu, a u 88. minuti Ramos je nakon velike gužve jakim udarcem povisio na 2:0. Dokraja ipak nije bilo drame, pa je Real "Pirovom pobjedom" ispao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙