FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

West Ham želi Jelavića

ZAGREB/LONDON, 30. travnja 2013. (Hina) - Engleski nogometni prvoligaš West Ham, koji se nalazi u sredini prvenstvene ljestvice, želi u ljetnom prijelaznom roku dovesti hrvatskog reprezentativca Nikicu Jelavića (27), objavio je u utorak "Daily Mirror".

Naime, West Ham nije u stanju otkupiti ugovor Andyja Carrolla koji je na posudbi na Upton Parku, budući da Liverpool traži 20 milijuna eura za njega, dok bi Jelavića, koji je član Evertona, mogli dobiti za upola manju cijenu.

West Ham je želio angažirati Jelavića prije 15 mjeseci, ali ih je tada pretekao Everton koji je Glasgow Rangersu platio šest milijuna eura za hrvatskog napadača.

Iako je stigao u zimskom prijelaznom roku 2012. godine Jelavić se odlično uklopio u momčad Evertona, te je zabio 11 golova u 16 utakmica. No, ove sezone njegov golgeterski učinak je puno slabiji, postigao je sedam golova u prvenstvu i jedan u FA kupu, a u posljednjih 18 nastupa zabio je tek jedan gol. Zbog toga je izgubio mjesto standardnog prvotimca, ali trener David Moyes i dalje vjeruje u njega i želi ga zadržati u klubu.

Unatoč lošoj formi Jelavića trener West Hama Sam Allardyce veliki je obožavatelj hrvatskog nogometaša, te je spreman za pregovore ako od Evertona dobije "zeleno svjetlo". Jelaviću ugovor sa Evertonom ističe u ljeto 2016. godine.

Izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac igrao je za West Ham od 1999. do 2001., a i njegov prethodnik Slaven Bilić (1996–1997).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙