FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija će pojačano nadzirati promet tijekom praznika

ZAGREB, 30. travnja 2013. (Hina) - Zbog očekivanog povećanog prometa na cestama tijekom Praznika rada policija će pojačano nadzirati promet na glavnim tranzitnim pravcima pri čemu će provoditi niz "preventivno-represivnih" aktivnosti.

Pojačani promet očekuje se danas poslijepodne, sutra na Međunarodni praznik rada i u nedjelju na glavnim cestovnim pravcima - autocestama do Rijeke, Dalmacije, Slavonije i Macelja te "staroj cesti" do Splita.

Policija upozorava vozače da se s pojačanim prometom na cestama povećava i broj prometnih nesreća, kao i broj stradalih osoba te da se većina nesreća događa zbog grubog kršena osnovnih prometnih propisa.

Stoga će, najavljuju u MUP-u, na hrvatskim prometnicama biti osigurana vidljiva nazočnost policajaca koji će nadzirati brzinu te testirati vozače na alkohol i droge.

No, kao su policijske aktivnosti samo jedan od faktora kojim može utjecati na smanjenje prometnih nesreća MUP poziva vozače da se, prije svega, pridržavaju prometnih propisa.

Posebno apeliraju na vozače da prije polaska na put provjere ispravnost vozila i stanje guma, da se informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama, da na put kreću odmorni, da se pobrinu za primjeren smještaj djece u vozilu i da ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme vožnje.

Policija očekuje da će tijekom praznika veliki broj ljudi otputovati na odmor, najčešće na more, dok bi gužve na prometnicama mogli izazivati i zaposleni u zemljama zapadne Europe koji će produženi vikend iskoristiti za dolazak u Hrvatsku ili neku od susjednih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙