FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boris Vidić uvjetno osuđen na 11 mjeseci zatvora

ZAGREB, 30. travnja 2013. (Hina) - Bivši vlasnik City Expressa Boris Vidić danas je potpisao presudu kojom je, nakon priznanja krivnje i nagodbe s USKOK-om, uvjetno kažnjen s 11 mjeseci zatvora zbog optužbi da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Fima Grupe.

Kako je riječ o uvjetnoj kazni Vidić neće u zatvor ako u naredne tri godine ne počini slično kazneno djelo, potvrdio je Hini njegov odvjetnik Veljko Miljević.

Prije presude koju je donijela sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Renata Miličević Vidić je izdvojen iz istrage u kojoj se nalazio zajedno s bivšim Podravkinim menadžerima Darkom Marincem i Sašom Romcem. Njih se tereti da su zajedno s Milanom Horvatom iz Fima Grupe izvukli 17 milijuna kuna.

Prema pisanju medija taj je iznos zapravo platila Podravka kroz financijske transakcije povezane s kreditiranjem kupnje dionica u aferi Spice. Marinac i Romac gotovinu su navodno preuzeli u rujnu 2007. a iako postoje naznake da su u podjeli novca sudjelovale i još neke osobe, one nisu jasno identificirane.

Na početku istrage Horvat je bio tek svjedok, a Marinac, Romac i Vidić optuženici. Na kraju Horvat je postao suokrivljenik, a postupak protiv Vidića je razdvojen. On je, u međuvremenu, priznao optužbe zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva pa je osuđen na uvjetnu kaznu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙