FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Tko mi zabranjuje kolumne" T. Dujmovića

KARLOVAC, 29. travnja 2013. (Hina) - U karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom predstavljena je večeras knjiga kolumni novinara Tihomira Dujmovića „Tko mi zabranjuje kolumne“ u kojoj su i tekstovi koji mu, rekao je, nisu bili objavljeni zbog toga što je kritizirao vlast.

Dujmović je rekao da su mu autorski tekstovi i TV emisije bile zabranjivane 1989. godine, pa 2000., 2010. i sada 2013. i to redom u OTV-u, Slobodnoj Dalmaciji, Glasu Slavonije i Večernjem listu i da su te zabrane dolazile „i od Račanove i Sanaderove vlasti, a sada i od tandema Josipović - Milanović“.

Ni u kojem društvu nema samo jednog svjetonazora i nema pune demokracije bez pune slobode medija, kazao je Dujmović, koji je je svoju tvrdnju da u Hrvatskoj nema pune slobode medija ilustrirao podatkom da 79 posto građana podržava politiku predsjednika RH dr. Ive Josipovića. "Tome je tako jer mediji ne problematiziraju niti jedan jedini njegov potez", kazao je Dujmović.

Po riječima Andrije Hebranga nije čudno što se u dvorani Zorin doma večeras okupilo samo dvadesetak ljudi, jer doći na skup na kojem govore desničari, i to oni koji se ponose time što su desnica, danas je, kazao je, pomalo hrabar čin. To se vidi i po tome, ustvrdio je, što danas nema novinskog teksta ili kolumne koja govori pozitivno o Franji Tuđmanu ili Gojku Šušku "kao stupovima hrvatske državnosti".

"Medijskom scenom gospodare oni kojih nije bilo kada se stvarala slobodna Hrvatska, a danas im je jedini zadatak lažima preodgojiti narod i oni su zapravo već zakucali posljednji čavao u lijes hrvatske povijesti, jer mladi o istini ne mogu danas pročitati ni jednu jedinu riječ", ustvrdio je Hebrang uz napomenu da je Tihomir Dujmović izuzetak koji "daje nadu da će ipak istina jednog dana pobijediti".

Knjiga je objavljena u nakladi Kružić d.o.o. Tihomira Dujmovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙