FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko izaslanstvo u Indoneziji

ZAGREB, 29. travnja 2013. (Hina) - Hrvatsko izaslanstvo boravilo je u Jakarti u Indoneziji od 23. do 25. travnja, a tijekom tog posjeta održana je druga sjednica Mješovite komisije za gospodarsku i tehničku suradnju između Vlade RH i Vlade Republike Indonezije i Hrvatsko-indonezijski poslovni forum, izvijestili su danas iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Na sjednici Mješovite komisije raspravljalo se o trgovinskim odnosima i ulaganjima, energetici, industriji, brodogradnji, prometu, malom i srednje poduzetništvu te znanosti i obrazovanju, a potpisan je i Protokol koji sadrži smjernice i konkretne prijedloge za daljnje jačanje bilateralnih gospodarskih odnosa.

Gospodarskom forumu, održanom u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Indonezijske komore za trgovinu i industriju, prisustvovalo je nekoliko hrvatskih kompanija (Brodarski institut, Crosskeyes, Hrvatska brodogradnja Jadranbrod, Luka Ploče, Luka Rijeka, Lučka uprava Ploče, Lučka uprava Zadar, Metalska industrija Varaždin, Šerif Ex-Im, Tankerska plovidba) te svi predstavnici državnog dijela izaslanstva RH.

Izražen je interes za unapređenje sveukupne gospodarske suradnje između dvije zemlje te je podržano daljnje jačanje bilateralnih gospodarskih odnosa. Tijekom foruma predstavljene su i mogućnosti te pravni okviri ulaganja u Hrvatsku, prometna povezanost, slobodne zone u Hrvatskoj, kao i mogućnosti suradnje u brodogradnji.

Hrvatske kompanije imale su priliku susresti predstavnike 40-ak indonezijskih tvrtki iz različitih područja djelovanja. Održani su i individualni sastanci predstavnika hrvatskih i indonezijskih tvrtki pa su se tako predstavnici luka i lučkih uprava susreli s predstavnicima indonezijskog ministarstva prometa. Uspješne sastanke odradile su i druge tvrtke poput Metalske industrije Varaždin, Šerif Ex-Im te Hrvatske brodogradnje.

Predstavnici HGK susreli su se i s indonezijskom Udrugom uvoznika, razgovarali su o suradnji u području poljoprivredne mehanizacije i farmaceutske industrije, a predstavljene su i ostale mogućnosti suradnje. Interes za suradnju s hrvatskim avioprijevoznikom iskazala je i indonezijska aviokompanija Garuda.

Hrvatsko izaslanstvo predvodio je Denis Čajo, predstojnik Državnog ureda za trgovinsku politiku. U sastavu izaslanstva bili su predstavnici ministarstava vanjskih i europskih poslova, gospodarstva, poduzetništva, pomorstva, prometa i infrastrukture, znanosti, obrazovanja i sporta, Državnog ureda za trgovinsku politiku, Agencije za investicije i konkurentnost, HBOR-a i HGK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙