FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Boston i Lakersi pred ispadanjem

NEW YORK, 27. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Dva najslavnija NBA kluba Boston Celtics i LA Lakersi na pragu su eliminacije već u 1. kolu doigravanja nakon što su njihovi protivnici New York Knicksi i San Antonio Spursi poveli s 3:0.

U Bostonu su Knicksi već nakon poluvremena poveli s 15 koševa razlike, a nakraju je bilo 90:76 za hoste. Carmelo Anthony (26) je ponovno bio ključni čovjek kod New Yorka, iako je vaj puta ubacio ispod 30 koševa, ali je zato imao raspoložene suigrače u Raymondu Feltonu i J.R. Smithu, koji su postigli po 15 poena. Boston nije imao snage za povratak nakon lošega prvog poluvremena, predvodio ih je Jeff Green (21), dok je Paul Pierce ubacio 17. Bila je to i prva utakmica u Bostonu nakon terorističkog napada na maratonu. Četvrti dvoboj igra se u nedjelju navečer u Bostonu, gdje će domaća momčad pokušati ubilježiti barem jednu pobjedu.

Ispadanje prijeti i Los Angeles Lakersi koji su kod kuće izgubili od San Antonio Spursa s 89:120, što je momčadi iz LA najteži poraz u povijesti u doigravanju. Lakersi igraju bez ozlijeđene prve zvijezde Kobea Bryanta, ali i bez Lakers Stevea Nasha, Stevea Blakea i Jodiea Meeksa. Njihova se igra zarano raspala, pa je konačnih 31 razlike moglo biti i veće da su gosti iz Teksasa odigrali punom snagom dokraja. Tim Duncan (26) i Tony Parker (20) predvodili su Spurse, dok je kod Lakersa najbolji bio Dwight Howard s 25 poena. Četvrta utakmica igra se u nedjelju u San Antoniu, a Lakersi nisu izgubili 0:4 u prvom kolu doigravanja još od 1967.

Golden State Warriorsi su u najizjednačenijoj utakmici večeri na svom parketu slavili protiv Denver Nuggetsa s 110:108 i poveli s 2:1. Denver je nakon prvog poluvremena vodio s 12 razlike, ali je Golden State preokrenuo u trećoj četvrtini na krilima sjajnog Stephena Currya (29, 11 asista). Igrač Denvera Andre Iguodala u zadnjoj sekundi nije uspio pogoditi tricu za pobjedu. Warriorsima je to prva domaća playoff pobjeda od 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙