FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: kandidati koalicije HSS-BUZ predstavili izborne programe

OSIJEK, 26. travnja 2013.(Hina) - Zvonko Pongrac i Zlata Halusek, kandidati za osječko-baranjskog župana i osječku gradonačelnicu koalicije HSS-BUZ, družili su se danas s Osječanima na Glavnoj tržnici i predstavili im svoje programe, poručujući kako je prošlo vrijeme za prazna obećanja, već da se odmah mora prionuti poslu.

Pongrac, predsjednik osječko-baranjskog HSS-a, istaknuo je kako se program njegove stranke prije svega odnosi na pokretanje razvoja gospodarstva.

"Kada se pokrene gospodarstvo, koje svakako uključuje poljoprivredu koja je u ovom dijelu Hrvatske najzastupljenija, bit će to početak otvaranja novih radnih mjesta kojih u ovoj Županiji trebamo kao kap vode na dlanu", istaknuo je.

Dodao je kako nažalost danas velik broj obitelji, u ovom kraju bogatom prirodnim resursima, živi ispod granice ljudskog dostojanstva, te da stoga "nema vremena za prazna obećanja već se odmah mora početi s ozbiljnim radom".

Važnim je pritom ocijenio dovođenje ozbiljnih investitora u županiju, što pretpostavlja da država mora stvoriti pretpostavke da se investitori i zadrže.

Za sada je, upozorio je Pongrac, velik problem državna politika koja svojim zakonskim propisima koči investicije, jer nitko neće ulagati tamo gdje mu samo za potrebnu dokumentaciju treba previše vremena i truda i gdje je neizvjesno da će uopće uspjeti ishodovati ono što mu treba za početak posla.

Naglasio je kako turizam u Osječko-baranjsko županiji ima ogromne potencijale, uvjeren da upravo njegova županija ima najviše šansi da te potencijale i iskoristi te da turizam bude važan pokretač i gospodarskog i općeg oporavka. Upravo zbog toga, dodao je, turizam je važan dio njegova programa.

Predsjednica osječkog BUZ-a i kandidatkinja koalicije za osječku gradonačelnicu Zlata Halousek kao važan dio njezina programa označila je rad na socijalnoj problematici.

"U Osijeku sve veći broj obitelji ne može plaćati svoje režije, školovati djecu i nema novaca za osnovne potrebe, te im se treba pomoći kvalitetnim socijalnim programom koji se treba financirati iz gradskog proračuna" rekla je Halusek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙