FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipanović i dalje vodeći u Hyeresu

ZAGREB, 24. travnja 2013. (Hina) - Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović i dalje je vodeći kormilar u Laseru tri dana prije kraja regate Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu.

U vrhu ove klase pridružio mu se i Daniel Mihelić, koji je deveti, dok osma mjesta drže u 470 i 49er-u Fantela/Marenić i Kostov/Cupać, a Ninčević/Župan su desete u ženskom 470.

Tonči Stipanović je pobijedio u prvom plovu dana, u drugom je drugi ušao u cilj, međutim, zadovoljstvo je malo pomutila činjenica da je u drugom plovu ipak diskvalificiran radi preuranjenog starta. Srećom, taj plov je mogao odbaciti kao svoj najslabiji plasman, ali to ujedno znači da bi svaka slična situacija eventualno mogla ga spustiti u poretku.

"Što se jedrenja tiče zaista stvarno dugo nisam ovako lijepo jedrio, iako sam u drugom plovu uranio sa startom. Sad imam što za odbaciti, sutra je novi dan i idemo iz početka", kazao je Stipanović.

Na visoko deveto mjesto probio se Daniel Mihelić.

Osmo mjesto u klasi 470 zauzimaju Šime Fantela i Igor Marenić, a Pavle Kostov i Petar Cupać danas su priredili prilično spektakularan prizor u drugom plovu 49er-a. Pri podizanju "genakera" pri okretu privjetrinske oznake su se prevrnuli preko pramca, te obojica odletjeli u more.Takva opasna situacija prošla je srećom bez ozljeda za naš dvojac, koji je u tom su plovu ušao među posljednjima u cilj.

"Dobro smo krenuli, ali loše završili. U prvom plovu stvarno smo imali dobar start, sve je mirisalo na prvih pet, malo smo ranije prebacili od ostalih i ušli 15. Kod ovog prevrtanja nije bilo spasa, a treći plov dana smo isto dobro startali, držali se se vodećima i ušli peti u cilj. Zadovoljni smo kako smo išli, bili smo stvarno u dobrim pozicijama, ali kad pogledaš rezultate brojevi to ne pokazuju", izjavio je Petar Cupać.

Na desetom mjestu ženskog 470 su Enia Ninčević i Romana Župan. Tina Mihelić danas je dobila treći penal za tzv. "pumpanje" (nedopušteni poriv), što je s obzirom na Tinine fizičke predispozicije, nježniju građu i vjetar snage 20 čvorova prilično diskutabilna odluka, međutim jednom kad se penal dosudi nema pritužbi, a kad je treći penal u pitanju natjecatelj se mora povući iz plova u kojem je dobio tu kaznu i dobiva maksimalan broj negativnih bodova. Tina je sad na 19. mjestu.

"Očito sam prejaka i preagresivna. Rezultat sad očito neće biti dobar, ali pokušat ću ovu regatu odraditi najbolje što mogu, barem vidjeti brzinu s drugim curama. Bitno je riješiti greške koje radim i popraviti malo tehniku, pa što bude bude", izjavio je Tina.

U klasi Finn 20. mjesto drži Milan Vujasinović, dok je Tudor Bilić 37. Na dasci Mihovil Fantela zauzima 36. mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙