FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrg: najvažnije je gospodarstvo ali bitniji je čovjek

KRIŽEVCI, 24. travnja 2013. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća danas je obilježen 761. rođendan grada Križevaca, a gradonačelnik Branko Hrg istaknuo je postignuća, posebno u suradnji s mađarskim partnerima na zajedničkim projektima s fondovima Europske unije i povijesnom investicijom za križevački kraj nazvao je izgradnju brze ceste od Zagreba prema Križevcima.

"To je žila kucavica za Križevce i cijelo područje koja se intenzivno gradi i danas to više nitko ne može zaustaviti", rekao je Hrg i istaknuo da je najvažnije gospodarstvo, ali bitnije od svega je čovjek.

"Uvijek nam na prvom mjestu treba biti čovjek, ispred svega i iznad svega. Želimo graditi društvo otvorenih vrata. Križevci su grad volontera i humanosti, a i najvatrogasniji grad u Hrvatskoj po vatrogasnom članstvu u odnosu na broj stanovnika", naglasio je Hrg, posebno pohvalivši iznimna postignuća tamošnje Udruge invalida, koja je uz gradsku potporu u prostorima praktikuma Srednje škole "Ivan Seljanec" počela s proizvodnjom čokolade "Hedona".

Danas su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i udrugama, a počasnom građankom Križevaca proglašena je dr. Nela Sršen, ugledna kirurginja Sveučilišne bolnice u Padovi, počasna konzulica Republike Hrvatske u talijanskoj regiji Veneto i poznata humanitarka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙