FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RH oštro osudila napad na francusko veleposlanstvo u Libiji

ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Hrvatska "najoštrije i bezrezervno" osuđuje teroristički napad na francusko veleposlanstvo u Libiji i smatra da su, u ostvarivanju političkih ciljeva napadi na civile neprihvatljivi, priopćilo je u utorak ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

"Republika Hrvatska najoštrije i bezrezervno osuđuje teroristički napad automobilom bombom na francusko veleposlanstvo u Libiji", stoji u priopćenju MVEP-a. U njemu se također ističe da su "napadi na civile neprihvatljivi u ostvarivanju političkih ciljeva" i izražava "bezrezervna potpora libijskom narodu i vlastima u borbi protiv terorizma i ekstremizma".

Prema priopćenju, RH podržava napore međunarodne zajednice i nove libijske prijelazne vlade u postizanju mira diljem zemlje, uspostavi reda i zakona, smirivanju sigurnosne situacije u zemlji, kako bi se nastavio proces tranzicije ka demokratskom društvu te se izbjegla moguća eskalacija nemira s pogubnim posljedicama u široj regiji.

Francusko veleposlanstvo u Libiji napadnuto je u utorak automobilom bombom, pri čemu su ozlijeđena dva pripadnika osiguranja. To je prvi takav napad u glavnom gradu Tripoliju od kraja rata 2011. u kojemu je svrgnut Moamer Gadafi.

Diplomatske misije bile su i u prošlosti metom napada u Libiji, posebno američka misija u Bengaziju na istoku zemlje, gdje je u rujnu prošle godine u napadu ubijen američki veleposlanik i troje Amerikanaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙