FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljen program Dana nacionalnih manjina u Sisku

SISAK, 23. travnja 2013. (Hina) - Dani nacionalnih manjina u Sisku, koji promoviraju kulturu i običaja nacionalnih manjina na području grada, održat će se od 25. do 27. travnja, najavili su danas na konferenciji za novinare predstavnici sisačke gradske uprave, koja s udrugama nacionalnih manjina organizira tu manifestaciju.

"Grad Sisak s pravom nosi naziv grada otvorenih vrata, multikulturalne i multinacionalne sredine", istaknuo je gradonačelnik Dinko Pintarić, koji je s pročelenikom Upravnog odjela za informiranje građana i prava nacionalnih manjina Tomislavom Dovranićem predstavio program manifestacije.

"Manifestacija je utemeljena na već ranije potpisanoj Povelji o suradnji Grada s predstavnicima i vijećima nacionalnih manjina, manjinskih udruga, te udruga koje se bave manjinskim pitanjima. Kako bismo tu suradnju proširili, organiziramo ova događanja koja će promovirati stvaralaštvo i život nacionalnih manjina u našem gradu", rekao je Pintarić.

Trodnevni program počinje u četvrtak, 25. travnja kada će se od 9,30 sati na štandovima tržnice Kontorba Siščanima ponuditi autohtona jela kuhinja nacionalnih manjina.

Predavanje o položaju nacionalnih manjina ulaskom Hrvatske u Europsku uniju održat će predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandar Tolnauer u petak, 26. travnja s početkom u 18 sati u gradskoj vijećnici , a u subotu, 27. travnja u 19 sati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine održat će se Folklorne večeri gdje će pripadnici manjinskih udruga pokazati bogatstvo svoje kulturne baštine, rečeno je na konferenciji za novinare.

Nakon trodnevne manifestacije, u ponedjeljak, 29. travnja navečer u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Siska u Hotelu Panonija će se održati književna večer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙