FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 23. travnja

ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 23. travnja.

NIKOZIJA - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko boravi na Cipru gdje sa saborskim izaslanstvom sudjeluje na konferenciji predsjednika parlamenata Europske unije. Drugog dana konferencije, u utorak, održat će se treća i posljednja plenarna sjednica na temu "Socijalna kohezija u vremenima štednje - što mogu učiniti nacionalni parlamenti?", a skup će završiti usvajanjem zaključaka i završnim obraćanjem Predsjedništva konferencije. Poslijepodne počinje službeni posjet hrvatskog parlamentarnog izaslanstva Cipru sastankom Leke sa stalnim tajnikom u ciparskom ministarstvu vanjskih poslova Andreasom Mavrojanisom. Potom će se Leko sastati s predsjednikom ciparskog Zastupničkog doma Janakisom Omiruom, a službeni posjet Cipru završit će sastankom s predsjednikom Nikosom Anastasiadesom.

BRUXELLES - Prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a. Na sastanku će također sudjelovati američki državni tajnik John Kerry, koji boravi u prvom posjetu Bruxellesu.

BEOGRAD - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u krnjem sastavu boravit će u službenom posjetu Beogradu tijekom kojeg će se sastati s najvišim srbijanskim dužnosnicima. Članove Predsjedništva BiH primit će predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, a također će se sastati s premijerom Ivicom Dačićem i predsjednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem. U Beograd odlaze dva člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović, dok je treći član Željko Komšić, nakon govora srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića na raspravi Opće skupštine UN o radu haškog tribunala, otkazao odlazak u sastavu državnog izaslanstva ocijenivši njegovi istup neprimjerenim i miješanjem u unutarnje poslove BiH.

Dežurni:

Noć: Denis Lugarić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sanja Pucak

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙