FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipatski ministar pravosuđa podnio ostavku

KAIRO, 21. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Egipatski ministar pravosuđa Ahmed Mekky podnio je ostavku u znak prosvjeda zbog, kako smatra, "napada" pretežno islamističkih vlasti na pravosuđe, rekao je glasnogovornik ministarstva pravosuđa u nedjelju.

Mekky je svoju ostavku podnio predsjedniku Mohamedu Mursiju u subotu, rekao je glasnogovornik Ahmed Salam. Ministar je ostavku dao nakon što su u petak prosvjedovali islamistički podržavatelji Mursija tražeći "čišćenje" pravosuđa.

Parlamentu je upućen prijedlog zakona za koji kritičari ocjenjuju da će vladi dati preveliku kontrolu nad ustrojem pravosuđa.

Mekky, koji je imenovan u kolovozu, rekao je da će dati ostavku ako se zakon usvoji. Gornji dom parlamenta još treba glasovati o zakonu.

Mursi je u subotu rekao da planira restrukturirati vladu, te da će se raditi o nekoliko ministara.

"Uskoro ćemo imati promjene u vladi koje će se ticati nekoliko ministara", rekao je Mursi u intervjuu postaji Al-Jazeera, koji je prenijela i egipatska televizija.

Do promjena u vladi doći će tijekom sljedećih nekoliko dana, rekao je visoki izvor blizak predsjedniku, dodajući da će se raditi o "šest do osam ministara, od koji su neki vrlo važni, te o značajnim promjenama među guvernerima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙