FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvađena bomba iz silosa "Đergaj"

VINKOVCI , 20. travnja 2013. (Hina) - Zrakoplovna bomba teška 250 kilograma izvađena je danas iz silosa "Đergaj" kod Vukovara te postavljena na kamionsku prikolicu s vrećama pijeska kojom će sutra biti prevezena do mjesta uništenja, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Riječ je o zrakoplovnoj bombi FAB 250 M72, jugoslavenske proizvodnje, zaostaloj iz Domovinskog rata koja se neeksplodirana zaglavila u metalnom lijevku ćelije silosa nakon što je probila dvije armiranobetonske ploče.

Bombu su iz metalnog lijevka s pet metara visine izvadili pirotehničari i spustili na posebno napravljena kolica kojima je prevezena do kamiona te smjestili u prikolicu osiguranu vrećama pijeska.

Zrakoplovna bomba, težine 250 kilograma, duga je 1,5 metara, široka 33 centimetra, a sadrži oko 100 kilograma eksploziva.

Voditelj Protueksplozivne službe Uprave policije Zdravo Modrušan najavio je da će sutra oko 10 sati bomba biti prevezena na oko kilometar udaljenu lokaciju u njivama, zatrpana u tri metra duboku rupu i uništena u kontroliranoj eksploziji.

U dvodnevnoj akciji vađenja i uništavanja zrakoplovne bombe sudjeluju pripadnici MUP-a, PU zagrebačke i PU vukovarsko-srijemske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙