FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska veleposlanica Boccoz posjetila Varaždin

VARAŽDIN, 20. travnja 2013. (Hina) - Proširenje suradnje Varaždina i francuskog Auxerrea, gradova prijatelja od 2006., kroz visokoobrazovne institucije, kao i mogućnost da Francuska postane zemlja partner na jednim od budućih Baroknih večeri, bile su glavne teme današnjeg razgovora varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša i francuske veleposlanice Michelle Boccoz u Varaždinu.

Boccoz je naglasila mogućnost da Varaždin i Auxerre surađuju na području obrazovanja prvenstveno zbog velike sličnosti varaždinskih i tamošnjih fakulteta. Osim želje za suradnjom na Baroknim večerima Boccoz je predložila i suradnju za vrijeme Špancirfesta za koju smatra da ima dosta prostora.

Francuska veleposlanica zadivljena je izgledom Varaždina, kojeg je posjetila po prvi puta budući da je u Hrvatskoj tek tri mjeseca, a posebno je istaknula zadovoljstvo razinom očuvanja kulturne baštine.

Nakon susreta s gradonačelnikom, veleposlanica Boccoz prisustvovala je otvorenju izložbe slika kubansko-francuske slikarice Jeannine Achon u Galeriji Stančić u Varaždinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙