FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PH, boks: Publiku čekaju spektakularni dvoboji

ZADAR, 20. travnja 2013. (Hina) - Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu, koje se održava u zadarskom Višnjiku, danas će ponuditi spektakularne dvoboje. U polufinalu teške kategorije aktualni prvak Hrvatske Marko Čalić iz Pule ide na Entonija Jurića, a domaći ljubimac Bepo Filipi (21) boksat će protiv Splićanina Marina Mindoljevića (19).

U četvrtfinalu Bepo Filipi, iz kluba Zlatna rukavica, dominirao je protiv Zagrepčanina Marija Milolova nošen glasnom podrškom zadarskog "Tornada" sa tribina prepune dvorane u zadarskom Višnjiku. Marin Mindoljević, iz boksačkog kluba Marjan, dosta se namučio protiv čvrstog Riječanina Alena Babića, te u ravnopravnoj borbi slavio tijesnim rezultatom 2-1. Bepo Filipi protiv Mindoljevića, bit će to obračun dva dalmatinska asa teške kategorije, sudar dvije nade hrvatskog boksa.

Šibenčanin Mate Rudan je u četvrtfinalu mimo svih očekivanja pobijedio hrvatsku legendu velter kategorije desetostrukog prvaka države Bornu Katalinića iz zagrebačke Lokomotive. U polufinalu ide na domaćeg borca Elvisa Dodaja.

Hrvoje Sep i Filip Hrgović, uzdanice kluba Leonardo, u svojim kategorijama suvereno grabe prema finalu. U četvrtfinalu superteške kategorije Hrgović je svoga protivnika Ante Radana nokautirao nakon samo 28 sekundi, dok je Hrvoje Sep u poluteškoj kategoriji bio uvjerljiv protiv Josipa Perkovića.

Ovo je prvo natjecanje bez boksačkih kaciga u cijeloj Europi što je svojevrsna revolucija za svjetski boks. Zato su u Zadar stigli predstavnici AIBA-e iz Brazila i Rusije, koji će s posebnom pozornošću pratiti borbe u otvorenom boksu i primjenu novog sustava bodovanja.

Jedan od vodećih ljudi AIBA-e Brazilac Luiz Boselli, koji je u Zadru proveo gotovo cijeli tjedan, rekao je: "Ja sam oduševljen. Ovo je možda najljepši grad u kojem sam ikad bio, imate izvanredne boksače, neočekivano mnogo publike, sve je bilo besprijekorno. Čestitam Hrvatskom boksačkom savezu, prezadovoljan sam, a predsjednik AIBA-e od mene će o Hrvatskoj čuti samo najljepše".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙