FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: čakovečka tržnica ruglo grada

ČAKOVEC, 20. travnja 2013. (Hina) - HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Čakovca Tomislav Novinščak izjavio je danas kako je čakovečka tržnica ruglo grada, godinama je bila zanemarivana i zapuštena te je ogledalo dosadašnje politike SDP-a koji je za kormilom Čakovca 12 godina.

Novinščak je na konferenciji za novinare održanoj na tržnici u centru grada rekao da bi ona trebala biti ogledalo kulturnog i narodnog nasljeđa te da je njezino natkrivanje važna točka u predizbornom programu HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera u Čakovcu – Hrvatskih demokršćana i HSLS-a.

Natkrivanjem tržnice i uređenjem štandova prostor u središtu grada osim novog identiteta dobio bi i priliku ne samo za razvoj gospodarstva već i turizma, rekao je.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika demokrščanin Đuro Bel izjavio je kako protekla tri mandata, koliko izvršnu vlast u gradu imaju SDP i gradonačelnik Branko Šalamon, postoje planovi preuređenja tržnica, ali nije se odmaknulo dalje od projekata.

Ljudi koji rade i kupuju na tržnici zaslužuju da ona bude natkrivena, a ne da ovise o vremenskim uvjetima, kazao je i dodao kako je došao trenutak da Čakovec ima uređen „plac“ kao i Varaždin.

Drugi kandidat za zamjenika Čakovca Renato Slaviček (HSLS) kazao je kako se građani opet vraćaju na „plac“ te da sve manje i manje kupuju voće i povrće u velikim trgovačkim centrima.

Predsjednica čakovečkog HDZ-a i saborska zastupnica Sunčana Glavak komentirala je odluku Povjerenstva za sukob interesa o kažnjavanju međimurskog župana Ivana Perhoča i nekoliko načelnika u Međimurju rekla da je na taj sukob interesa HDZ upozoravao duže vrijeme u Skupštini županije.

"To je samo refleksija ponašanja SDP-a i Zorana Milanovića na nacionalnoj razini koji zakone kojima se utvrdi neka nepravilnost u radu SDP-ovih dužnosnika planira mijenjati jer tobože nisu dobri", naglasila je. "Uostalom, kada ministar svojim primjerom pokazuje da može biti u sukobu interesa, što trebaju činiti SDP-ovi dužnosnici na nižim razinama", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙