FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lažnim rješenjem o ovrsi pokušali uzeti osam milijuna kuna

VARAŽDIN, 19. travnja 2013. (Hina) - Zbog krivotvorenja rješenja o ovrsi po kojemu je tvrtka iz Varaždina bila dužna više od osam milijuna kuna platiti tvrtki iz Zagreba, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom optužnicu protiv dvojice muškaraca i jedne žene.

Okrivljene 36-godišnjaka i 38-godišnjaka te 37-godišnjakinju sa šireg zagrebačkog područja, tereti se da su u kolovozu 2012. godine nabavili krivotvoreno javnobilježničko rješenje o ovrsi. Iako ono nije izdano od javnog bilježnika, okrivljeni su na temelju tog rješenja podnijeli zahtjev Financijskoj agenciji za isplatu pa je FINA Varaždin 11. siječnja, vjerujući u istinitost rješenja, s računa društva u Varaždinu prenijela na račun zagrebačkog društva iznos od 6,7 milijuna kuna. Istoga dana novac je s računa društva iz Zagreba prebačen na račun trećeokrivljenice.

Na prijedlog državnog odvjetnika, sudac istrage bankama je naložio zabranu isplate spomenutog iznosa te deponiranje i čuvanje novca do okončanja postupka.

U optužnici je ujedno predloženo da se prvookrivljenom 36-godišnjaku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskojh stranici DORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙