FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za petak, 19. travnja

ZAGREB, 19. travnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi, za petak, 19. travnja:

OPĆINA RADOBOJ - U okviru ovogodišnjih Dana orhideja održat će se stručni skup i prezentacija mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije i mogućnosti korištenja državnih poticajnih sredstava i sredstava iz strukturnih fondova EU za tu namjenu (13 sati, Edukacijsko-promidžbeni centar u Radoboju) te prezentacija o stanju istraživanja planiranog Regionalnog parka Hrvatsko zagorje – vizija budućnosti za period od 2013. do 2020. (14,30 sati, Edukacijsko-promidžbeni centar). Manifestaciju će posjetiti i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

ZAGREB - Ministarstvo kulture će, u povodu izlaska brošure Projekti programa Europske unije Kultura za 2012., održati konferenciju za novinare o programima suradnje i odobrenim projektima koje Ministarstvo, temeljem Pravilnika o sufinanciranju projekata odobrenih u okviru programa za kulturu EU Kultura 2007.–2013., sufinancira ove godine. Predstavit će se projekti "Bauhaus – Networking Ideas and Practice" zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti te "City Acupuncture" Društva arhitekta Zagreba (10 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - U sklopu svog zagrebačkog gostovanja norveški pisac Jo Nesbo, vodeći predstavnik novog vala skandinavske kriminalističke književnosti, predstavit će hrvatsko izdanje svojeg međunarodnog bestselera "Snjegović". Taj se njegov roman najavljuje kao priča od dosad najvećem i najstrašnijem slučaju detektiva Holea koji ga testira do samih granica zdravog razuma. Norveškog pisca, čija su djela prevedena na više od 40 jezika, u Zagreb je doveo Noir Festival, u suradnji s izdavačkom kućom Profil (19 sati, knjižara Profil megastore, Bogovićeva 5).

ZAGREB - U povodu nastavka Queer Zagreb Sezone održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti program do kraja kolovoza u okviru kojega će se održati više od 50 događaja filmskog, izvedbenog, izdavačkog i klupskog programa s gostovanjima iz Azije, Australije, Južne i Sjeverne Amerike, te cijele Europe. Program će predstaviti umjetnički direktor Zvonimir Dobrović, a govorit će i Penny Arcade, performerska zvijezda koja je utabala put nastanku neo-burleske predstavom "Bitch!Dyke!Faghag!Whore!" koja će ove subote izvesti u zagrebačkom centru za kulturu "Jedinstvo" (11 sati, Zagrebački plesni centar, Ilica 10).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙