FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAKOM ušteđeno i nepotrošeno usmjerava u razvoj interneta

ZAGREB, 18. travnja 2013. (Hina) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) rebalansom svog proračuna smanjuje troškove poslovanja, a ušteđena sredstva u poslovanju i sva neutrošena prikupljena sredstva iz prošle godine usmjerava u Program razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, izvijestili su danas iz HAKOM-a.

Time će, kako očekuju u HAKOM-u, smanjiti jaz između slabije naseljenih te investicijski neatraktivnih područja i ostalih područja u Hrvatskoj.

Program tog razvoja 2011. odobren je od strane Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, a HAKOM ga vidi kao način da se neutrošena sredstva vrate tržištu kao društveno odgovorna regulacija.

Za uštede u ovogodišnjem rebalansu, koji ide na javnu raspravu, iz HAKOM-a kažu da su najvećim dijelom ostvarene smanjenjem rashoda za radnike i to u iznosu od oko 3 milijuna kuna.

Napominju i da HAKOM nije korisnik državnog proračuna nego sredstva za poslovanje osigurava iz naknada za upravljanje radiofrekvencijskim spektrom i adresnim i brojevnim prostorom te od 0,25 posto prihoda operatora.

Uvažavajući okolnosti u kojima se nalazi sektor koji je povjeren HAKOM-u kao regulatoru, uštedama će se u budućem razdoblju omogućiti i smanjenje iznosa naknada, naglašavaju iz HAKOM-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙