FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 18. travnja

ZAGREB, 17. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 18. travnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnom redu su, uz ostalo, i Nacrt konačnog prijedloga zakona o zaštiti prirode (EU), Nacrt prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o kaznenom postupku, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU), prijedlog ekonomskog programa Republike Hrvatske 2013. te prijedlozi odluka o sanaciji 25 zdravstvenih ustanova čiji je osnivač jedinica područne (regionalne) samouprave (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZADAR - U sklopu posjeta Hrvatskoj, Nj. V. kralj Carlo XVI. Gustaf i kraljica Silvia Kraljevine Švedske obići će staru gradsku jezgre Grada Zadra (10,35 sati). Obilazak kreće s terase ispred zgrade Županije, nakon čega će obići Pozdrav suncu, Morske orgulje, Forum, Kalelargu, Narodni trg te Muraj. Nakon toga posjetit će Muzej antičkog stakla (11,05 sati,Poljana Zemaljskog odbora 1).

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (10 sati, prostorije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Ulica kneza Mutimira 5/I). Na sjednici će, prema predloženom dnevnom redu, Povjerenstvo donijeti odluku u predmetima zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika, zamjenice općinskog načelnika Općine Topusko Jelene Roknić, Davorina Androšića, predsjednika uprave trgovačkog društva Petrokemija iz Kutine Josipa Jagušta te ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

ZAGREB - Sjednica Savjeta za nacionalne manjine na čijem je dnevnom redu godišnje Izvješće o utrošku sredstva osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2012. i prijedlog Odluke o rasporedu sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2013. (10,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Svečanost zatvaranja Twinning projekta "Jačanje kapaciteta u području suzbijanja seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece te pružanja pomoći policije ranjivim žrtvama kriminaliteta" (11 sati, Ravnateljstvo policije, Ilica 335). Cilj Twinning projekta, s proračunom od 800 tisuća eura, između Ravnateljstva policije Republike Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva bio je jačanje kapaciteta hrvatske policije i pravosudnih tijela u suzbijanju seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece te pružanje pomoći ranjivim žrtvama kriminaliteta.

ZAGREB – Na suđenju u "slučaju Planinska" optuženi bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader postavljat će pitanja svom suoptuženiku Stjepanu Fioliću koji je priznao da je Sanaderu nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj predao više od 17 milijuna kuna provizije. Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja. Sanadera se tereti da je na užem kabinetu pogurao sklapanje spornog posla, čime je državni proračun navodno oštećen za najmanje 26,4 milijuna kuna (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

KOPRIVNICA - Svečano otvaranje 1. Simpozija hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem (16 sati, Opća bolnica "Dr. Tomislav Bardek", Željka Selingera bb). Svečanom otvorenju prisustvovat će ministar zdravlja Rajko Ostojić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević te župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Prvi impozij hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem prati ciljeve reorganizacije hitne medicinske službe čija se uspješnost očituje i u stalnom stručnom usavršavanju djelatnika bolničke hitne medicine. Simpozij se sastoji od niza radionica i predavanja na kojima će zdravstveni radnici imati priliku razmjenjivati iskustva, nove ideje i tehnologije koje primjenjuju u svakodnevnoj praksi s ciljem unaprjeđenja kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi.

ZAGREB - Veleposlanstvo Izraela u Hrvatskoj u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje, BICRO-em i Sveučilištem u Zagrebu organiziraju Akademski seminar "Izvrsnost u obrazovanju: pokretač istraživanja i inovacija" (10,30 sati, aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14). Gosti predavači na seminaru bit će ugledni profesori i znanstvenici Hrvatske i Izraela koji će govoriti o obrazovnom sustavu te brojnim prednostima i poveznicama koje znanost, inovacije i obrazovanje imaju na razvoj gospodarstva. Osim predavača sa Instituta Ruđer Bošković, Instituta Ivo Pilar te Instituta društvenih znanosti, po prvi puta u Hrvatskoj će gostovati i uvaženi izraelski profesor Dan Shechtman, dobitnik Nobelove nagrade za kemiju 2011. ,koji će govoriti o tehnološkom poduzetništvu i prosperitetu povezivanja znanosti i gospodarstva.

VARAŽDIN - Otvaranje 4. Obrtničkog foruma Varaždinske županije na temu "Obrtništvo pred ulaskom u Europsku uniju" (14 sati, Skupštinska dvorana Županijske palače, Franjevački trg 7). Cilj Obrtničkog foruma je sagledavanje mogućnosti prevladavanja postojećih poteškoća i održanja konkurentnosti obrtništva, a razgovarat će se i o izazovima s kojima će se obrtnici susresti prilikom skorašnjeg ulaska u Europsku uniju. Na Forumu će biti predstavljena Strategija razvoja poduzetništva Republike Hrvatske za razdoblje 2013. do 2020. Na Forumu će izlagati ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Stjepan Koraj, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić te priznati obrtnici.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙