FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 18. travnja

ZAGREB, 17. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 18. travnja.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će visoku predstavnicu za vanjske poslove i sigurnosnu politiku EU-a Catherine Ashton koja stiže u Hrvatsku u okviru turneje po zemljama regije. Radi se o prvom posjetu Ashton koja će s hrvatskim predsjednikom razgovarati o zajedničkoj europskoj vanjskoj i sigurnosnoj politici, situaciji u jugoistočnoj Europi, o energetskoj sigurnosti te sigurnosnim žarištima u svijetu. Hrvatska kao članica EU-a od 1. srpnja postaje aktivni sudionik u stvaranju zajedničke vanjske politike te će sudjelovati u donošenju i provođenju svih odluka europske vanjske i sigurnosne politike. (četvrtak navečer u Uredu predsjednika, Pantovčak 241, točno vrijeme sastanka bit će objavljeno naknadno).

SARAJEVO - Visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku EU-a Catherine Ashton u Sarajevu će se sastati s članovima predsjedništva BiH. Šefica europske diplomacije posjetit će i Memorijalni centar i groblje u Potočarima, gdje će položiti vijenac za žrtve genocida iz srpnja 1995.

STRASBOURG - Europski parlament glasovat će o o prijedlogu rezolucije koji je 18. veljače izglasan na Odboru za vanjske poslove na temelju izvješća koji je sastavio parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku, češki socijaldemokrat Libor Rouček. Također će glasovati o 13 amandmana koji su podneseni na taj prijedlog. Tri je podnijela njemačka zastupnica Zelenih Franziska Katharina Brantner, a 10 parlamentarni izvjestitelj Libor Rouček.

RIM - Talijanski parlament počet će glasovanje o novome predsjedniku koji bi trebao zamijeniti aktualnog šefa države Giorgia Napolitana.

Dežurni:

Noć: Duška Gerić Koren

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙