FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izlog suvremenog zvuka - novi festival u SC-u

ZAGREB, 17. travnja 2013. (Hina) - Muzički salon Kulture promjene Studentskog centra (SC) pokrenuo je novi festival, četverodnevno glazbeno događanje "Izlog suvremenog zvuka" koje će se održati od 24. do 27. travnja u Galeriji SC, MM centru i Teatru &TD.

Izlog suvremenog zvuka festival je s fokusom na suvremenoj glazbi i zvuku, u širem smislu riječi suvremeno, čime se slijedi sama koncepcija Muzičkog salona kakvu su zamislili pjesnik i teoretičar književnosti Ante Stamać, utemeljitelj Muzičkog salona, i akademik Nikša Gligo, dugogodišnji umjetnički voditelj, stoji u najavi Kulture promjene.

Festival nije žanrovski ograničen, definiran stilom ili usmjeren promicanju određene poetike, već predstavlja glazbena istraživanja, razvoj tehnologije i kreiranje novih instrumenata i softwarea. Otvoren je mladima, stvara prostor za eksperimente, a glazbenike i skladatelje ne dijeli na akademski i izvaninstitucionalno obrazovane, već među njima potiče dijalog, razmjenu znanja i ideja.

Njegov program obuhvaća nastupe tzv. nekonvencionalnih grupa, multimedijalne projekte te teoretski dio, panel diskusije, predstavljanja i razgovore s autorima.

Bit će tu i izložba grafičkih kolorističkih partitura D. B. Indoša, izvedba video partiture Azot After Wain, projekt Route 666 umjetničkog dvojca Lightune.G, skladbe Cowella, Messiaena i Parta u izvedbi pijanistice Sanje Vrsalović, udaraljkaški recital Kaje Farszky s djelima Rzewskog, Sueyoshija, Smitha, Xenakisa i Globokara, te koncert osnivača skupine AMM, perkusionista Eddieja Prevosta. Među ostalim, predstavit će se austrijski GOD Records, posvećen novoj i eksperimentalnoj glazbi, uz nastupe umjetnika koji su objavljivali za tu etiketu.

Ulaz na sva događanja Izloga suvremenog zvuka je besplatan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙