FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama: vlada pomaže bostonskim vlastima

BOSTON, 15. travnja 2013. (Hina/AFP/Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama u ponedjeljak je od svoje administracije zatražio da pomogne vlastima u Bostonu u istrazi oko, kako javljaju mediji, dviju eksplozija koje su odjeknule u blizini ciljne linije poznatog Bostonskog maratona i u kojima su po podacima policije poginule najmanje dvije a ranjeno 23 osobe.

Jedan dužnosnik Bijele kuće je rekao da je Obama izvješten o "incidentu u Bostonu". "Njegova je administracija u kontaktu sa državnim i lokalnim vlastima. Naložio je svojoj administraciji da pruži svaku moguću pomoć u istrazi i odgovoru na taj incident", dodao je.

Potpredsjednik Joe Biden je kazao: "Ne znamo uzroke eksplozija na ciljnoj liniji maratona". Iznad Bostona je, kako javljaju mediji, zatvoren zračni prostor, a zatvorena je i glavna linija pozemne željeznice te mostovi preko rijeke Charles.

Nakon eksplozije u Bostonu, zatvoreno je i područje uz Bijelu kuću, duž avenije Pennsylvania. Neki novinari su na Twitteru objavili da se u Bostonu očekuje još jedna eksplozija, ovog puta kontrolirana, potvrđujući navode da je pronađena treća, neeksplodirana naprava.

Agenmcija AP prenosi da su deaktivirane dvije naprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙