FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt novoga dubrovačkog groblja

DUBROVNIK, 15. travnja 2013. (Hina) - Projekt novoga dubrovačkog groblja Dubac predstavljen je danas u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici.

Predstavljajući projekt arhitektica Orlanda Tokić kazala je kako će na površini od 12 hektara biti u prvoj fazi izgrađeno 1600 grobnica, a samo groblje bit će podijeljeno u tri dijela i to katolički dio s pripadajućom kapelicom, muslimanski dio s jednim velikim objektom te obrede pokopa koji neće biti označeni religioznim simbolima, a moći će ga koristiti svi bez obzira na vjeroispovijest.

Na vrhu groblja bit će vidikovac.

Groblje Dubac bit će smješteno na području općine Župa dubrovačka, a ukupne je vrijednosti 160 milijuna kuna, od čega 60 milijuna kuna zajednički snose Župa dubrovačka i Grad Dubrovnik, a 100 milijuna se odnosi na zbroj cijena grobnica čiju će izgradnju financirati budući kupci.

Cijena grobnice bit će od 50 do 85 tisuća kuna.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić kazao je kako je tri godine potrošeno da bi se riješili problemi vezani uz složenu proceduru izmjena Prostornog plana, pravne ugovorne osnove, izradbu financijske konstrukcije i idejnoga projekta, kao i otkup glavnine zemljišta.

Postoji još samo jedan vlasnik čiju zemlju trebamo otkupiti kako bi dobili lokacijsku dozvolu i krenuli u proceduru izdavanja potvrde za glavni projekt, naglasio je Vlahušić dodajući kako će natječaj za izgradnju biti raspisan na jesen, a prva faza trebala bi biti završena za godinu i pol dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙