FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 15. travnja

ZAGREB, 15. travnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 15. travnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović sudjelovat će na predstavljanju knjige Vesne Batistić Kos ''Pozitivne obveze prema Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda'' (14 sati, Vijećnica Pravnog fakulteta, Trg maršala Tita 14/II).

ZAGREB - Predsjednik vlade Zoran Milanović sastat će se s potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom za pravosuđe, temeljna prava i građanstvo Viviane Reding (9.30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrest će se s Viviane Reding, potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom za pravosuđe, temeljna prava i građanstvo (14.30 sati, MVEP, Trg N. Š. Zrinskoga 7-8).

SPLIT - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će Dnevnu bolnicu za liječenje djece oboljele od malignih bolesti u Klinici za dječje bolesti KBC Split. Uređenje i opremanje prostora ukupno je stajalo 2,3 milijuna kuna od kojih je dva milijuna investiralo Ministarstvo zdravlja, a 300 tisuća kuna prikupljeno je humanitarnim aktivnostima. U Splitsko-dalmatinskoj županiji godišnje od malignih bolesti oboli 15-ero djece. Do sada su na liječenje najčešće odlazila u Zagreb, pa će otvaranjem dnevne bolnice njihova terapija biti moguća u Splitu (11 sati, KBC Split, Spinčićeva 1). Izjave za medije ministra Rajka Ostojića, ravnatelja KBC-a Split Darka Duplančića i predsjednice Udruge Sanus Božene Anić predviđene su u 11,50 sati.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na konferenciji za novinare u Ministarstvu pustit će u rad mrežnu stranicu www.upisi.hr, što će označiti službeni početak e-upisa u srednje škole. U prvoj fazi rada Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ), učenici će moći provjeriti svoj elektronički identitet, osobne podatke i ocjene. Projekt, koji će upise učiniti jednostavnijim, transparentnijim i učinkovitijim, uz ministra predstavit će voditelj Projekta e-upisa Vedran Mornar, ravnatelj CARNet-a Zvonimir Stanić i pomoćnica ministra Ankica Nježić. Na konferenciji za novinare bit će predstavljena i brošura "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2013./2014.“ u kojoj se nalaze sve informacije potrebne učenicima i njihovim roditeljima (10 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

RIJEKA - Četvrti ProInvest, tijekom kojega ministri predstavljaju mjere koje Vlada poduzima pri pokretanju investicijskog ciklusa i restrukturiranja gospodarstva, održat će se u Rijeci. Cilj prezentacije je upoznavanje poduzetnika i predstavnika lokalnih jedinica s područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije s prilagodbama zakona i otklanjanjem prepreka kao preduvjeta za što jednostavniju i efikasniju provedbu investicijskih projekata. Ključne mjere Vlade za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva prezentirati će potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar financija Slavko Linić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar turizma Dario Lorencin i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić (10,30 sati, Građevinski fakultet, Ulica Radmile Matejčić 39).

ZAGREB - U okviru obilježavanja godišnjice proboja iz konclogora Jasenovac, na Cvjetnom trgu otvara se (u 18 sati) paviljon kao privremeni spomenik u javnom prostoru Zagreba. Tema paviljona je proboj 670 logoraša 22. travnja 1945. Autor koncepta je Saša Šimpraga, arhitekt paviljona David Kabalin, a dizajner panela Niko Mihaljević. Projekt se realizira kroz program kulture Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba. Koncentracijski logor Jasenovac osnovan je tijekom Drugog svjetskog rata kao mjesto zatočenja, prisilnog rada i likvidacija prvenstveno Srba, Roma, Židova, ali i Hrvata i drugih u cilju stvaranja etnički čistog teritorija kvislinške NDH. Minimalni broj žrtava, utvrđenih imenom i prezimenom je 83.145, od kojih je bilo 20.101 dijete do dobi od četrnaest godina.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙