FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Slavonskom Brodu 100 godina" Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića"

SLAVONSKI BROD, 14. travnja 2013. (Hina) - Stotoj godišnjici od objavljivanja romana "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" posvećena je glavnina ovogodišnjeg Tjedna dječjih svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" koji je večeras svečano otvoren na središnjem gradskom trgu u Slavonskome Brodu.

"U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić", manifestacija koja svakoga travnja u Brodu okupi tisuće djece, a ključeve grada večeras im je predao brodski gradonačelnik Mirko Duspara. Već od sutra oni će svoju kreativnost i maštu pokazati u brojnim kreativnim radionicama.

U sklopu "Svijeta bajki Ivane Brlić Mažuranić" sutra će biti dodijeljene i nagrade za najbolje literarne i likovne radove na temu Šegrta Hlapića. Gradska knjižnica predstavit će do sada nepublicirane i javnosti nepredstavljene ilustracije "Priča iz davnine" Božidara Darka Mažuranića i izložbu radova Božidara Fedora Mažuranića.

Promovirat će i strip "Priče iz davnine" strip crtača Krešimira Zimonića.

Na pozornici Koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić" premijerno će biti izvedena glazbeno scenska čarolija "Šegrt Hlapić" . Režiju i dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić Kulenović, a koreografiju Branko Banković.

Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i brodski Ogranak Matice hrvatske u Brodu krajem tjedna organiziraju u Brodu Međunarodnu konferenciju "Od čudnovatog do čudesnog: 100 godina "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića".

Studenti Učiteljskoga fakulteta istovremeno će na svojoj konferenciji raspravljati o temi Veliki dječji književnici/ce kao univerzalni kapital. Zanimljive programe organiziraju i udruge Lima, Brlićevac, urban Caffe Mojster i mnogi drugi a sve će potrajati do subote i programa zatvaranja.

Rođena u Ogulinu 1874. godine, Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskome je Brodu provela najkreativnije godine i stvorila neke od najpoznatijih likova dječje književnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙