FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: Lista "Europa za sve" će postati nacionalna nevladina udruga

PULA, 12. travnja 2013.(Hina) - Nositelj nezavisne liste "Europa za sve" Ivan Jakovčić na večerašnjem je završnom druženju s građanima Pule uoči nedjeljnih izrbora za EU parlament poručio kako je će ta lista postati nacionalna nevladina udruga, kako je istaknuo" pokret koji će lobirati za više Hrvatske u Europi i više Europe u Hrvatskoj."

A u Europskom parlamentu, kako je rekao Jakovčić, te će se lista baviti konkretnim temama poput stanja u gospodarstvu s naglaskom na brodogradnju, poljoprivredi, ribarstvu, turizmu, zaštiti okoliša i prirode te kulturi .

"Velike političke teme su također za raspravu, no konkretne teme će biti ono čime ćemo se mi baviti. O tome kakva će biti budućnost Europe odlučivat će Njemačka, Francuska, Italija i druge velike zemlje, a puno manje Hrvatska" , ocijenio je Jakovčić.

Kako je rekao, poštuje kolege iz drugih koalicija premda, "postoji nekoliko ključnih razlika" između ove liste i drugih koalicijskih listi. "Poglavito se to odnosi što ova lista ima potporu desetak nevladinih udruga i gotovo svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj" - poručio je Jakovčić i dodao kako će lista Europa za sve postati nacionalna nevladina udruga, europski pokret koji će lobirati za više Hrvatske u Europi i više Europe u Hrvatskoj.

Po njegovim riječima i na taj način ova lista želi pokazati kako se Hrvatska može početi mijenjati.

Dr. Nela Sršen poručila je kako će u Europskom parlamentu uvijek lobirati za projekte vezane uz zdravstvo te kako ta lista ne odgovara niti jednoj političkoj opciji, već isključivo građanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙