FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cameron s Merkel na obiteljskom vikendu u Njemačkoj

LONDON, 12. travnja 2013. (Hina/AFP) - Britanski premijer David Cameron odlazi u petak navečer na obiteljski vikend u Njemačku, gdje će se u razgovorima s kancelarkom Angelom Merkel zauzeti za svoju reformu EU-a.

Cameron, koji je morao skratiti svoj posjet Španjolskoj i odgoditi posjet Francuskoj nakon smrti bivše premijerke Maragret Thatcher ovoga tjedna, putuje u Njemačku sa suprugom Samanthom i troje djece.

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert je na konferenciji za novinare rekao da taj podatak ukazuje na to da se ne radi o rutinskom sastanku.

Cameron i Merkel će razgovarati o europskoj reformi, kao i o Siriji i summitu G8 koji će se održati u lipnju u Sjevernoj Irskoj.

U dosta neobičnom potezu, Merkel je pozvala Camerona i obitelj u svoju rezidenciju u Mesebergu, pokraj Berlina, što bi bio ekvivalent ladanjskoj rezidenciji britanskog premijera Chequersu.

Taj posjet je pokazatelj dobrih radnih odnosa Camerona i Merkel, rekao je glasnogovornik britanskog premijera.

Šef britanske vlade je u siječnju ove godine izazvao šok kada se pod pritiskom euroskeptika iz svoje stranke založio za organiziranje referenduma do 2017. o opstanku Velike Britanije u reformiranoj Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙