FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa posjetio Državno tajništvo uoči očekivanih promjena

VATIKAN, 12. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Uoči očekivanih promjena u vatikanskoj administraciji, papa Franjo je u petak održao svoj prvi sastanak s osobljem Državnog tajništva koje se prošle godine našlo u središtu skandala zbog curenja dokumenata koji su ukazivali na koruptivne radnje u Kuriji.

Odluka o nasljedniku kardinala Tarciscioa Bertonea na čelu Državnog tajništva biti će jedna od njegovih najvažnijih odluka jer ća ta osoba biti ključna za stvaranje poniznije i skromnije Crkve nakon razdoblja obilježenog skandalima.

Na Bertonea se svaljuje velika krivica jer nije uspio spriječiti brojne neugodne situacije i unutarnje borbe u Crkvi tijekom osmogodišnjeg pontifikata pape Benedikta XVI.

Franjo je naslijedio Crkvu koja se bori sa seksualnim zlostavljanjem djece, navodnoj korupciji i spletkama u Kuriji, vatikanskoj središnjoj administraciji, i sukobom oko rukovođenja vatikanske banke, također ogrezle u skandalu.

Nezadovoljstvo uglavnom talijanskim prelatima koji vode Kuriju bio je jedan od razloga zašto su kardinali prvi put u 1300 godina izabrali neuropskog papu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙