FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Ruska Sberbank želi širenje na europsko financijsko tržište

LJUBLJANA, 12. travnja 2013.(Hina) - Najveća ruska banka Sberbank u Sloveniji vidi priliku za širenje na europskom financijskom tržištu, ali idućih godina namjerava rasti organski i još ne razmišlja o preuzimanju Hypo banke kako to spekuliraju austrijski mediji, izjavio je u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA u petak predsjednik uprave Sberbank Europe Mark Arnold.

"Sberbank je ruska banka koja želi postati međunarodna banka. Napredovat ćemo polako, ali ćemo se s obzirom na svoju poziciju i kapital koji imamo u ruskom zaleđu svakako širiti naprijed, no ne u iduće dvije godine", rekao je Arnold u razgovoru.

Sberbank je u Sloveniju ušao prošle godine kupnjom austrijske banke Volksbank, a udjel na slovenskom financijskom tržištu od onda je s početnih 2 povećao na 2,9 posto. Taj udjel organskim rastom u iduće dvije-tri godine namjeravaju povećati na 5 do 6 posto, a u segmentu kreditiranja srednjih i velikih poduzeća deset posto.

Arnold je međutim demantirao da Sberbank u kratkom vremenu želi preuzeti Hypobanku, o čime se spekulira u austrijskim medijima.

"To nije točno, ali se takve špekulacije pojavljuju jer smo ovdje nova banka iz čega neki zaključuju da imamo takve planove. Sada želimo iskoristiti ono što smo kupili. Na nekoj točki u budućnosti, ali ne za manje od dvije godine, možda ćemo razmišljati o nekom preuzimanju", rekao je Arnold.

Matična banka Sberbank je po kapitalu na prvom mjestu u Rusiji i na drugom u Europi. Njen osnivač je ruska središnja banka koja je s 50 posto plus jednom dionicom i najveći vlasnik Sberbanke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙