FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić za nastavak isplaćivanja rente građanima oko Jakuševca

ZAGREB, 11. travnja 2013. (Hina) - Gradonačelnik Milan Bandić priopćio je danas da je, u skladu sa svojim ovlastima, bio primoran osigurati mogućnost nastavka isplate rente građanima koji žive oko odlagališta Jakuševec - Prudinec, jer ni Gradska skupština ni resorno ministarstvo nisu odgovorili na njegov prijedlog da se nastavi isplaćivati renta za umanjenu kakvoću života oko odlagališta.

Podsjećajući kako Gradska skupština nije donijela odluku o prijedlogu koji je uputio na redovnu sjednicu, niti je postupila sukladno zahtjevima građana, te kaže da je do novog saziva Skupštine, u skladu sa svojim nadležnostima, bio primoran osigurati mogućnost da se građanima, koji su do sada primali naknadu, isplata nastavi do konstituiranja Gradske skupštine nakon izbora.

Isto tako, s obzirom na to da je problem odlagališta i dalje aktualan i da građani i dalje, ne svojom krivnjom, žive pored smetlišta, Bandić kaže da je uputio i zahtjev nadležnom ministarstvu za uvažavanjem potrebe da se nastavi isplaćivati naknada građanima oko odlagališta, bez dokumentacije, odnosno da se to ne odnosi samo na zonu od 500 metara.

Bandić ističe kako do danas iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode još nije dobio odgovor.

Iz stožera Bandićeva protukandidata Rajka Ostojića "odluku gradonačelnika o isplati gotovo milijun kuna izvanredne naknade vlasnicima nekretnina u neposrednoj blizini Jakuševca" nazvali su danas Bandićevim predizbornim aktivnostima koje se, kako tvrde, plaćaju iz gradskog proračuna.

Ostojićev stožer ocjenjuje da Bandić po tko zna koji put "našim novcem izravno kupuje glasove umjesto da sanira Jakuševac kao gorući zagrebački problem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙