FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vuljanić: europsko društvo zajednica slobodnih građana, a ne banaka

VARAŽDIN, 10. travnja 2013. (Hina) - Nositelj liste Hrvatskih laburista za Europski parlament Nikola Vuljanić istaknuo je danas u Varaždinu da su se hrvatski interesi trebali braniti tijekom desetogodišnjih pregovora o ulasku u Europsku uniju te da će se zauzimati da europsko društvo bude zajednica slobodnih građana, a ne slobodnih banaka.

"Europski parlament nije mjesto gdje se brane hrvatski interesi budući da su se ti interesi trebali braniti tijekom desetogodišnjih pregovora o ulasku u Europsku uniju. Europski parlament je mjesto gdje će se odlučivati o budućnosti europskog društva. Hoće li to s jedne strane biti zajednica slobodnih banaka ili zajednica slobodnih građana? Hrvatski laburisti svojim radom u Europskom parlamentu zalagat će se za ovu drugu opciju", poručio je na druženju s građanima laburist Vuljanić.

Istaknuo je da će se neke ključne stvari koje će imati velik utjecaj na život hrvatskih građana događati u Bruxellesu te da je važno u parlamentu imati ljude s jasno artikuliranim političkim stajalitem i snagom da ga brane.

"Hrvatski laburisti u parlamentu će zastupati interese građana koji žele raditi i živjeti od svojeg rada, one koji žele raditi ali su ostali bez posla, mlade ljude koji čekaju vize za bijeg u Kanadu i umirovljenike koji teško žive od svoje mirovine", istaknuo je Vuljanić.

Komentirajući tijek kampanje, Vuljanić je rekao kako nije slučajno da većina stranaka gotovo ne provodi kampanjz i da se, s iznimnkom Hrvatskih laburista, nitko ne pojavljuje "na cesti".

"Jedan od razloga zašto se stranke ne pojavljuju u javnosti jest i nezadovoljstvo građana. Znate, za HDZ-ovce bi bilo jako neugodno da se desetak njih pojavi na ulici sa stranačkim obilježjima jer znaju da ne bi dobro prošli. Kako vrijeme prolazi, mislim da ni deset SDP-ovaca ne bi dobro prošlo, a još manje deset HNS-ovaca", rekao je Vuljanić i dodao da je i SDP-u i HDZ-u u interesu "zgaditi ljudima izbore radi što manjeg odziva".

Vuljanić je pozvao hrvatske građane da iziđu na izbore za Europski parlament i da glasaju po svojoj savjesti jer će u suprotnome "vojska stranačkih partija SDP-a i HDZ-a osigurati tim strankama izbornu pobjedu".

Vuljanić i Hrvatski laburisti očekuju da će osvojiti dva do tri mandata u Europskom parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙