FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Developeri upozoravaju na pravnu nesigurnost

ZAGREB, 9. travnja 2013. (Hina) - Udruga poslodavaca voditelja projekata u razvoju nekretnina pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca smatra da pravna nesigurnost onemogućava investiranje u Hrvatsku i prinosi nepovoljnoj investicijskoj klimi te upozorava da referendum, poput onoga o golfu na Srđu, ne bi trebao biti uobičajena praksa u Hrvatskoj.

Glavni problem u osiguranju poduzetničke klime zasigurno je pravna nesigurnost prilikom investiranja, u jednakoj mjeri stranim i domaćim investitorima, kaže se u priopćenju HUP-ove udruge developera. Drže da u prilog tome govori slučaj investicijskog projekta o kojem će se odlučivati na referendumskom izjašnjavanju čime se, kako drže, dodatno povećava neizvjesnost investicijskih projekata.

Smatraju da je riječ o presedanu koji ne bi smio postati praksa.

Upozoravaju da investitori moraju striktno poštivati i slijediti zakone i propise, ali da jednako tako investitorima koji poštuju zakon treba omogućiti realizaciju investicije.

HUP-Udruga poslodavaca voditelja projekata ističe da je referendum legitiman, ali da bi pravo na referendum o izmjenama planova koji definiraju prostor u lokalnoj zajednici, građani i udruge građana trebali koristiti unutar postojeće zakonske procedure i predviđenih rokova za donošenje izmjena tih planova.

Upozoravaju da se namjena prostora ne može mijenjati nakon što su propisanim postupcima izrađeni, raspravljeni i doneseni prostorni planovi te da njihovo naknadno i retroaktivno mijenjanje dovodi do narušavanja pravne sigurnosti investiranja i poslovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙